Bug #482

SONY DSLR-A100 RAW image crashes Exiv2

Added by Andreas Huggel about 11 years ago. Updated almost 9 years ago.

Status:ClosedStart date:
Priority:NormalDue date:
Assignee:Andreas Huggel% Done:

0%

Category:exif
Target version:0.11

Description

Hi,

I'm forwarding this problem to Andreas, the exiv2 developer. It
crashes for me on a Debian testing machine. It works fine on a Fedora
(I think core 4) and Windows (wine). The common factor that I see is
that it works with gcc 3.x and crashes with gcc 4.1, but I'm not sure
it is related.

I used the photo you sent me to read the Tungsten -3 preset and
committed all the presets to the CVS.

Udi

On 7/31/06, Vishnu Natchu <> wrote:

i checked them again with a couple more images and they seem to be right.

yup, the messages and the segfault is from exiv2
i ran it thru gdb and it segfaulted at Exiv2::getULong()

i put up the file at
http://wwwrel.ph.utexas.edu/~vishnu/tmp/DSC00422.ARW

and if it needs more debugging i could help,
its not really a showstopper since i'm never likely to use preset WB and
RAW.

thanks
vishnu

On 7/31/06, Udi Fuchs <> wrote:

Thanks for the presets. The numbers for Fluorescent +4 look very
strange, are they real?

Also, I would want to have a copy of the file that causes ufraw to
crash. I guess that the out of bound messages you are getting are from
exiv2, so the crash might be related.

Udi

On 7/30/06, Vishnu Natchu <> wrote:

I added the presets to wb_presets.c
and am attaching the changes i made.

thanks
vishnu

On 7/30/06, Vishnu Natchu < > wrote:

hey thanks for ufraw.

i'm using the CVS version of ufraw, 0.8 does not support the sony

alpha

yet.

also ufraw complains about a few entries outof bound on each file and

segfaulted on one of the flies.

I can send more information if you need it, and/or help debug it.

thanks

vishnu

History

Also available in: Atom PDF

Redmine Appliance - Powered by TurnKey Linux